Smart-технології в Україні і світі




   Smart технології на сьогоднішній день вже не є новинкою. Вони стають невід’ємною частиною життя суспільства. Однак в Україні цей процес здійснюється зі значним відставанням від розвинутих країн. У зв’язку з недостатнім фінансуванням розробок і досліджень в галузі інтелектуальних систем на Україні, на світовому і вітчизняному ринку здобула велику популярність продукція компанії SMART – провідної компанії виробника smart-техніки і програмного забезпечення.

   Одним з найбільш впроваджуваних її продуктів є інтерактивні дошки, які вже встановлені і успішно працюють у таких навчальних закладах як Oxford University, Barnier Public School, University of Ottawa, Stephen-Hawking-Schule Neckargemuend, Harvard Univers.


   Проблема впровадження smart-технологій в Україні пов’язана з недостатнім розумінням перспектив і всіх можливостей продукції smart-технологій. Вирішенням даної проблеми може бути створення урядом стратегії розвитку smart-технологій, націленої на співробітництво з провідними компаніями даної галузі та виробництво вітчизняних аналогів згідно світових стандартів.

   Підготовка кваліфікованих спеціалістів у галузі smart-технологій дозволить Україні конкурувати з іншими країнами та виробляти продукцію, яка використовуватиметься не тільки у навчанні, але і в інших сферах життя суспільства. Приділення достатньої уваги технологіям майбутнього і достатня матеріальна підтримка smart-технологій дозволить Україні стати на новий рівень розвитку.

Коментарі